Licht

Licht

december 20, 2018 Blogs 0

Foto: Pinterest – alabaster heart

Verandering is constant. Dat principe leef ik gewoon. Ik ben druk bezig met ondernemen; ik schrijf blogs, volg opleidingen, maak offertes en ben samenwerkingen aan het opzetten. Want ik wil vooruit. Toch?

Dragen
Een paar maanden geleden heb ik bewust besloten om het roer om te gooien. Destijds zag mijn leven er behoorlijk goed uit: ik had een toffe startersbaan, woonde met vrienden aan zee en was lekker aan het sparen. Toch klopte er iets niet. Het plaatje waar ik onderdeel van was, hoe perfect ook, paste niet bij mij. Dus ik had een keuze te maken. Uiteindelijk besloot ik te kiezen voor mijn eigen weg. Dat heb ik eigenlijk altijd gedaan, met in mijn achterhoofd een kleine twijfel. Sinds mijn kindertijd draag ik namelijk de wens bij me om er moeiteloos bij te horen. Die deelname aan de ideale wereld heb ik nooit helemaal los willen laten. Tot nu.

Droppen
Eindelijk, dacht ik. Mijn visie openbaart zich in lijn met mijn gevoeligheid en ondernemerschap. Dus begon ik deze week aan een stuk over de kracht van sensitiviteit. Gisteren was het af en wilde ik het plaatsen, maar tot mijn verbazing lukt het me niet. Iets in mij trapte op de rem. Geen idee waarom. Totdat ik naar dat gevoel ging luisteren. Toen bleek dat het proces van acceptatie en groei nog bezig is. Daarover schrijven kan dus niet zonder het proces zelf te verstoren. Hoe graag ik dit ook naar buiten wil brengen, nu is simpelweg niet het moment.  

Drijven
Want een deel van mij is nog steeds in rouw over datgene wat ik heb losgelaten: het leven dat ik nooit ga hebben, inclusief verwachtingen die ik had van mezelf. Door de tijd te nemen eerst goed te landen vallen ineens een aantal lichtstraaltjes binnen. Langzaam maar zeker gaat de toekomst voor me open. Als ik maar ruimte geef aan het nu en vertrouw op de stilte.

En terwijl ik dit schrijf stroomt muziek van Depeche Mode mijn gedachtes in:

“All I ever wanted
all I never needed
is here
in my arms.
Words are very
unnecessary
they can only do you harm”


Enjoy the silence.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *