Thailand? Thuiszorg!

Thailand? Thuiszorg!

november 29, 2018 Blogs 0

Bron foto: Quotefancy

Het is weer die tijd van het jaar. Je voelt je moe en futloos. Het lijkt erop alsof er nooit meer een straaltje zonlicht op je gezicht zal vallen. Dus heb je behoefte aan een frisse start. Wil jij er even helemaal tussenuit? Ga op avontuur! En word hulp in de thuiszorg.

Actie
De dag begint waar jij het liefste bent. Je staat op, pakt je stalen ros en fietst naar je cliënten. Weer of geen weer, jij bent buiten met je kop in de wind. Regent het? Lekker. Je leeft. Dit is ideaal werk voor mensen die het niet fijn vinden om in een kantoordoos opgesloten te zitten. En dankzij de fietsvergoeding is dit rondje cardio nog eens betaald ook. Tel daar het poetsen bij op en je hebt pure fitness. Bovendien kom je op plekken in je eigen stad waar je normaal gesproken nooit zou komen. Zo zie je nog eens wat.

Human Library
Naast jouw ondersteuning in het huishouden ben je voor veel mensen die je bezoekt ook een welkom sociaal contact. Je zult vaak eenzame mensen tegenkomen. Dat terwijl zij vaak al een hele reis achter de rug hebben. Denk aan huwelijken, overleden echtgenoten, kinderen, verlies, liefde, rouw, vriendschappen. Alles. Wat een schat aan informatie. Elke keer als je bij iemand over de drempel stapt betreed je een nieuwe wereld.

Waardecreatie
En dat is het mooie aan deze trip. Van poetsen tot een praatje, wat jij doet is meteen van waarde voor de ander. Neem het volgende. Mannen zijn zeldzaam in de thuiszorg. Aan vrouwen wordt daarom vooraf gevraagd of het oké is als er een man over de vloer komt om schoon te maken. Zo ook een van mijn cliënten: “Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik niet zeker wist of ik daar blij mee was. Straks heb ik zo’n macho-man over de vloer. (…) Dat was achteraf nergens voor nodig, want ik ben heel tevreden!”. Be the change. Hoppa.

Deuren
Is dit werk dan net zo perfect als een bounty beach in het buitenland? Natuurlijk niet. Ieder huishouden is anders. Dus zul je ook in situaties terecht komen die door jou als minder prettig worden ervaren: rokers, norse oudjes, dichte deuren, mensen die hun afspraak vergeten zijn of geen zin hebben om voor de dertigste keer uit te leggen waar alles staat. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het zit erbij. Tegelijkertijd is dat ook heel waardevol, want daar word je creatief van. En je kunt weer even lachen om jezelf. Dat opent een nieuwe wereld in jou.

Dus wil jij jezelf vinden met een mooie reis? Ga toch poetsen.

Joey Velberg is storyteller en oprichter van de Green Communicator. Hij ondersteunt de veranderaar met een goed verhaal. Benieuwd naar wat de Green Communicator voor jou kan doen? Ga naar www.greencommunicator.nl of bel 06 22 81 31 33.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *